Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Medyanın hızla dijitalleşme ve mobil platformlara geçişi, yeni medya iletişim araçlarının önemini her geçen gün arttırmaktadır. Artık zamandan ve mekândan bağımsız olarak kullanılan bu araçlar, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle, günümüzde yeni medyayı etkili bir şekilde kullanabilen, bilgi ve becerilere sahip uzmanlara birçok sektör tarafından büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu dijital dönüşüme ayak uydurmanızı sağlayacak müfredatı, güçlü labaratuvar altyapıları, modern ve en son teknolojiyle donatılmış fotoğraf ve kamera stüdyoları ile sizi sektör için en iyi şekilde hazırlamaktadır. İletişim Fakültesi'nde eğitim alan öğrencilerimiz, medya sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilen, nitelikli, alanında uzman, içerik üretebilen, büyük veri analizleri yapabilen, araştırmacı, sorgulayıcı ve yaratıcı gençler olarak dijital dünyada yerini alacaklardır.

İletişim Fakültesi'nde; Yeni Medya ve İletişim, Radyo-TV ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı ile Dijital Oyun Tasarımı alanlarında lisans eğitimi vermekteyiz. Yüksek lisans eğitimlerimizde ise, İletişim ve Medya Çalışmaları, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Dijital Medya ve Film olmak üzere üç eğitim programımız bulunmaktadır. Bununla birlikte, İletişim ve Medya Çalışmaları olarak bir doktora eğitim programımız da yer almaktadır. Fakültemizdeki tüm birimler ve değerli çalışma arkadaşlarımız, öğrenci odaklı yaklaşımları ve çağdaş bakış açıları ile, sektör ihtiyaçlarına cevap verecek akademik programlar geliştirmek için çaba sarf etmektedirler.

Tüm kadromuzla, gelecekteki iletişim uzmanlarını yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız. Başarılı bir eğitim ve araştırma dönemi diliyor ve sizlere her türlü desteği sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Metin Ersoy