Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

Geri Dönüşüm Gününde Okul Ziyareti

Geri Dönüşüm Gününde Okul Ziyareti
Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2022, Cuma

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından verilen Bitirme Projesi kapsamında, dersin öğrencilerinden Mete Dinleyici, Gözde Erkan, Arda Özer Kavut ve Özker Özçelebi Alasya İlkokulu'nu ziyaret etti.

Proje kapsamında dersi öğrencileri ve Alasya İlkokulu ile birlikte 20 Mayıs Cuma günü ortak çalışma yürütülerek “Atıktan Sanata Etkinliğinde" 4. Sınıflardan 4 Yeşil ve 4 Mavi sınıfla birlikte geri dönüştürülemeyen kahve bardağı pipet ve benzeri atıkları çocukların hayal gücüne bırakarak sanata dönüştürdü. Ortak yürütülen bu çalışmada çocukların atıklardan yaptıkları el işlerini geri dönüşüme farkındalık yaratarak sergilendi. Bu etkinliğin sponsoru ve gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Oza kahve firması tarafından katılım gösteren öğretmenlere ve okul çalışanlarına kahve ikramında bulunarak yine etkinliğe katılım sağlayan çocuklara meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Oza Kahve, öncelikle çevre kirliliğine daha sonra faaliyet alanı olan kahve sektöründe insanların bilinçsizce çevrelerini kullandıkları eşyalar ile özellikle kahve atıklarına dikkat çekmek için Oza kahve ve Alasya ilkokulunun düzenlediği atıktan sanata etkinliği ile geri dönüşümü ve sürdürülebilirliğine dikkat çekildi.



DAÜ Web Siteleri