Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

Kariyer Günleri Konuğu Dr. Ezgi Akpınar

Kariyer Günleri Konuğu Dr. Ezgi Akpınar
Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2022, Cuma

 

DAÜ 10. Uluslararası Kariyer Günleri Kapsamında  Halkla İlişkşler ve Reklamcılık Bölümü'nde Seminer  Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 10'uncusu, DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam etti.  27 Mayıs 2022, Cuma günü, İletişim Fakültesi Mor salon'da gerçekleşen etkinlikte Sabancı Üniverstesi öğretim üyesi Dr. Ezgi Akpınar konuk oldu. 

“Markalarin Sosyal Medya İletişiminde Toplumun Ruh Durumunun Etkisi" hakkındaki seminerde Dr. Ezgi Akpınar, duygulardan bahsederek; duygularımızın zamanla ve gün içerisinde  sosyal medyadaki ve hayatımızda yaşanan durumlarla hangi şekli aldığını anlattı ve sosyal medyanın duygular üstündeki etkilerinden bahsetti.

Sosyal medyanın da duygularımızın merceği olduğunu ekleyen konuşmacı Ezgi Akpınar duyguların bulaşıcı olmasından da bahsetti.

İnsanların yaşadığı bölgede ani duygu değişimleri yaşaması gereken terör, şehit, büyük orman yangınları gibi olaylarla karşılaşınca nefretlerini, üzüntülerini, sevinçlerini hangi kelimeler ile ifade ettiklerini ve bu nefret ya da sevinç duygularından sonra hangi duygunun gelebileceği adına bir arge çalışması yaptığını ve ülkemizde insanların bu tarz olayları sosyal medya platformlarında en fazla 13 gün konuştuklarını dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalarda pazarlamanın sadece tek başına var olabilecek bir bilim dalı olmadığını dile getiren Ezgi Akpınar, bir işletmenin  aksiyonlarına bakarken psikolojiden de yaralandığını söyledi.

Sosyal medyada her duygu için ayrı bir kelime öbeğinin olduğunu dile getiren Ezgi akpınar, dinleyicilere sosyal medyanın farklı bir veri tabanı olduğunu dile getirdi.

Markaların sürekli değişen dünya gündemi için de gündemi takip etmeleri ve ona uygun strateji ile paylaşım yapmaları gerektiğini ekledi.

Markaların tepki toplayan paylaşımları markaya uzun vadeli zararı olabileceğinden bahseden konuşmacı Ezgi Akpınar böyle basit hatalardan uzak durulması gerektiğini ekledi.




DAÜ Web Siteleri