Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ İletişim, İnsan Hakları Günü’nü Kutluyor

DAÜ İletişim, İnsan Hakları Günü’nü Kutluyor
Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2014, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, İnsan Hakları Günü'nü etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü çerçevesinde, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü ile Toplumsal Duyarlılık Merkezi'nin gönüllü öğrencileriyle farkındalık yaratacak etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler, 10 Aralık 2014 Çarşamba günü, 09:00 – 17:00 saatleri arasında, DAÜ İletişim Fakültesi'nde yer alacak.

Etkinlikler, DAÜ İletişim Fakültesi'nin önündeki alanda öğrencilerin birinci, ikinci ve üçüncü kuşak insan haklarını ve insan haklarıyla ilgili dileklerini paylaştıkları bir ağacın süslenmesi ve aynı amaçlarla bir poster yapımıyla başlayacak. Bu etkinlik sırasında DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencileri Şarkı Söyleme Hakkı adını verdikleri bir dinleti sunacaklar.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da bir ülke konuk edilecek. Bu yılın konuğu Kazakistan. İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Gülsaya Kaisagalieva, Kazakistan'da insan haklarının durumuyla ilgili bir sunum yapacak.

Bu yılki etkinliklerin ana temalarından birisi, yerinden edilme ve göç. İletişim Fakültesi doktora öğrencisi ve Araştıma Görevlisi Engin Aluç, seslendireceği "Yersiz Yurtsuz Şarkılar ve Şiiriler"iyle etkinliğe katılacak.

Söyleşiler

Etkinlikler kapsamında iki söyleşi de yapılacak. Osmangazi Üniveritesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Şentürk, "Kuir ve Mekân"; Mülteci Hakları Derneği'nden Tegiye Birey de "Sen Olsaydın Ne Yapardın?" konulu söyleşilerini gerçekleştirilecekler. Etkinlikler kapsamında öğrenciler ve diğer katılımcılar kendi tasarladıkları posterlerle stüdyoda fotoğraf çektirecekler ve bu fotoğraflar sosyal medyada paylaşılacak. Gün boyunca, İletişim Fakültesi'nin çeşitli salonlarında kısa filmler ve animasyonlar gösterilecek. Etkinlikler, politik nedenlerle işkence gören kurbanların rehabilitasyon süreçlerini anlatan Barınak adlı belgeselin gösterimiyle sona erecek. 


DAÜ Web Siteleri